INGREDIENTE

2 vinete potrivite
300g pulpa de rosii pasata (am folosit la borcan)
100g mozzarella
2 lingurite busuioc uscat
1 lingura ierburi de Provence (optional)
2 lingurite usturoi granulat (sau 3 catei de usturoi pisati)
Ulei pentru uns vasul

MOD DE PREPARARE

Taiem extremitatile la vinete apoi le taiem cubulete.

Amestecam pulpa de rosii cu condimentele.


Ungem un vas mai mare cu ulei de masline si punem vinetele. Deasupra repartizam sosul de rosii astfel incat sa acoperim cat mai bine vinetele.

Deasupra presaram mozzarella rasa.

Bagam la cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru aproximativ 50 de minute. Acoperim cu hartie de copt vasul dupa 20 de minute pentru ca se va arde mozzarella. In ultimele 5 minute indepartam hartie de copt sa mai rumenim putin mozzarella daca mai este nevoie.

O garnitura delicioasa! Dar se poate servi si ca atare. Pofta mare!