INGREDIENTE (2 pahare)

Pentru piure
3 kiwi
o lingurita zahar sau sirop de artar
1/3 lingurita agar agar

Pentru crema
8 linguri smantana
3 linguri lapte
o lingurita miere sau sirop de artar sau zahar

Pentru salata
2 kiwi
frunze de busuioc (optional)

MOD DE PREPARARE


Vom face piureul prima data. Bagam toate ingredientele intr-un blender si mixam pana obtinem un piure fin. Punem piureul intr-o craticioara la foc mic amestecand continuu iar cand incepe sa fiarba mai lasam 15 secunde pe foc.

Repartizam piure in pahare sau in cupe. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Intre timp vom prepara crema. Amestecam toate ingredientele cu o paleta si bagam vasul in congelator pentru 15 minute. Mixam apoi smantana rece pentru aproximativ 2 minute astfel incat sa obtinem o crema fina. Repartizam aceasta crema deasupra piureului pus deja in pahare iar deasupra punem salata de kiwi cu busuioc.

Bagam la frigider pentru o ora! Pofta mare!