INGREDIENTE

400g faina
1 lingurita praf de copt bio
½ lingurita bicarbonat
*zahar in functie de preferinte
1 ou
50mL ulei de masline
1 lingurita pudra de vanilie (optional)
180g piure de dovleac placintar copt
1 lingurita de scortisoara si alte condimente pentru turta dulce in functie de preferinte: cardamon, nucsoara, ghimbir, cuisoare

MOD DE PREPARARE

Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul, pudra de vanilie, condimentele.

Mixam foarte bine oul cu zaharul, adaugam uleiul si piureul de dovleac apoi faina putin cate putin. Folosim mixerul pana in momentul in care nu mai poate mixa, apoi continuam sa framantam cu mana pana integram bine toata faina.

Aluatul trebuie sa fie elastic si foarte putin lipicios.


Intidem aluatul in foaie de 0.5cm grosime, chiar si mai mult, pe blatul de lucru infainat si decupam forme. Daca intindeti in foaie prea subtire se vor intari in cuptor. Punem formele decupate in tava pe hartie de copt.

Daca nu doriti sa decupati forme atunci puteti sa rupeti aluat si sa formati bilute pe care sa le aplatizati usor atunci cand le puneti in tava pe hartie de copt. Ies si mai pufoase.

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180 grade C atunci cand bagam tava. Lasam fix 12 minute la cuptorul electric, caldura sus jos fara ventilatie.

Dupa ce s-a racit puteti orna cu BUDINCA DE VANILIE simpla sau in care puneti putin carob.

O turta dulce pufoasa si gustoasa!

Pofta buna!