Cum intotdeauna torturile sunt mai dificil de preparat, am preferat sa fac ceva de care sa fiu sigura ca o sa iasa bine.

Vreau sa multumesc Alexandrei Ivan care mi-a dat ideea de a baga si cateva bucatele de fruct in sarlota de portocale. Si Deliei Crivat-Tolan care m-a ajutat sa repar sarlotele pe care le-am bagat la frigider si care s-au intarit atat de tare incat nu le mai puteam intinde :D.

Tortul este format din straturi de blat si 3 sarlote. Blaturile le-am copt intr-o forma de silicon rotunda cu diametrul de 25 cm

Asadar, avem nevoie de:

1. PRAJITURA CU PORTOCALA SI MIGDALE
2. Blatul de la PRAJITURA CU SARLOTA DE ANANAS
3. SARLOTA DE PORTOCALE
4. SARLOTA DE CIOCOLATA
5. SARLOTA DE ANANAS

*dati click pe numele retetei pentru a fi directionat la reteta.

Intai preparam blaturile si le lasam la racit. Dupa ce s-a racit blatul cu carob il vom taia pe jumatate sa obtinem 2 blaturi. Blatul cu migdale nu il vom taia ca iese deja subtire.


Dupa ce avem blaturile facute, ne apucam de sarlote. In sarlota de portocale, dupa ce am luat-o de pe foc, am bagat rondele tocate de ananas, ramase de la sarlota de ananas :).

Sarlotele trebuie sa le intindem cat sunt calde, altfel va fi foarte greu sa le intindem daca se intaresc. Dupa ce le luam de pe foc, la cateva minute punem folie alimentara direct pe suprafata sarlotei pentru a nu se forma crusta. Blatul de carob s-a umflat prea mult si a trebuit sa tai din el pentru a-l nivela.

Pentru a asambla tortul procedam in felul urmator.

Punem pe un platou un blat de carob, peste el punem jumatate din sarlota de portocale, apoi blatul de portocala cu migdale, apoi cealalta jumatate de sarlota de portocale.
Peste sarlota de portocale punem al doilea blat de carob iar peste el punem sarlota de ananas si incercam sa imbracam tot tortul.
Deasupra sarlotei de ananas punem sarlota de ciocolata si decoram cum dorim.

Nu am pus chiar toata sarlota de ciocolata. Bagam tortul la frigider pentru cateva ore inainte sa-l taiem.

Nu va pot spune cat de gustos a iesit si cat de repede s-a mancat. Din pacate nu am reusit sa fac poza decat la o mica bucatica pe care am mai prins-o.

loading...