Eram in pana de idei si cum imi place sa ma uit pur si simplu in frigider si sa aleg ingredientele si apoi sa vad ce sa fac cu ele, asa am ajuns la urmatoarea reteta.
Totodata vroiam sa fac blatul pentru CHEESECAKE CU ALUAT NISIPOS.
Asadar m-am spucat sa fac 2 in 1 si sa economisesc timp.
Va trec ingredientele pentru 1 portie de aluat.
Daca doriti sa faceti ca mine, dublati cantitatile.

INGREDIENTE ALUAT
1 ou
100 gr unt
200 gr faina integrala… ( puteti inlocui cu cea alba de grau)
1 lingura ulei de masline


INGREDIENTE UMPLUTURA
5 linguri branza de vaci ( cu varf)
1 ou
50 cm praz ( jumatate de fir)
1/2 varza mica dulce
2 linguri de ulei
2 felii de branza cheddar

 

MOD DE PREPARARE
Oul si untul trebuie sa fie la temperatura camerei.
Apoi amestecati-le cu faina si uleiul.
Formati ca o bila aluatul si bagati-l 45-60 minute la frigider.
Separat am taiat marunt varza si prazul si le-am inabusit cu uleiul si 3-4 linguri de apa.
Pana s-au inmuiat.
Apoi le-am amestecat cu branza si oul.
Blatul in sine eu l-am modelat direct in forma…de data aceasta am folosit un vas de yena.
Am urcat aluatul in jur de 2 cm inaltime pe peretii vasului.
Am turnat compozitia si am bagat preparatul la cuptor la 180 gr ( preincalzit) pana a trecut testul paiului ( scobitoare).
Circa 40-45 minute.
Dar depinde de cuptor, deci verificati dupa 25-30 minute.
Apoi am scos din cuptor tarta si am presarat cheddar razuit fin.
Noi am servit cu extra cheddar dupa racire, alaturi de un pahar de sana.
Pofta buna!