INGREDIENTE – taitei 1 portie ( se pot folosi pe post de paste)
25 gr faina de orez
25 gr faina alba
25 ml apa la temperatura camerei
1 lingurita ulei de masline extravirgin


MOD DE PREARARE
Amestecati cele 2 tipuri de faina si uleiul energic ( cu mana, nu cu lingura), apoi turnati putin cate putin apa framantand intens timp de 15 minute.
Eu am facut acest lucru pe tocator de lemn.
Dupa 15 minute lasati compozitia pe tocator si acoperiti cu un vas de sticla pret de 35-45 minute.
Dupa acest timp turnati putina faina pentru a intinde o foaie foarte subtire, a o rula si a o taia mai subtire sau mai gros ( taitei sau paste).
Presarati putina faina pe franjurile rezultate si lasati la uscat minim 1 ora.
Taiteii ii puteti face integral din faina alba sau cu faina integrala sau cum preferati. Eu am facut inclusisv combinati cu o lingurita de faina de hrisca si ies foarte gustosi.
Ii putet tne intr-o cutie metalica 48h la frigider, dar si ma simlu ii puteti tinela congelator.
Ii puteti gati cu sos rosu, in ciorba sau ca desert