NU exista o anumita ordine recomandata privind introducerea alimentelor, de aceea fiecare va decide in aceasta privinta. Tabelul are doar caracter ORIENTATIV!
Am o nelamurire cu privire la doua alimente care se introduc incepand cu luna a 10-a si anume: ricotta si mozzarella. Din ce am citit la ingrediente contine si sare, este normal sa ii dam bebelusului de la 10 luni?
tabelul este orientativ. Puteti introduce alimentele asa cum doriti! Va rog cititi disclaimerul de la inceput! Scrie ORIENTATIV. Ricotta poate sa aiba sare adaugata dar depinde de firma. Sunt firme care nu adauga sare. Mozzarella fresca nu are sare adaugata. Sau cel putin nu ar trebui sa aiba. La fel, depinde de firma. Fresca nu este acelasi lucru cu cea tip cascaval care are sare adaugata.
Alina
pe 10 mai 2018 la 12:57
Va rog sa imi spuneti si mie cum sa preparam carnea cand o introducem in dieta bebelusului. Am citit despre cantitatea de carne recomandata si despre modul de preparare a ficatului de pasare in alte articole (durata de pregatire si fierbere – Multumesc mult!!!), dar pt piept, pulpa…? Pregatim la abur sau fierbere? Care este durata fierberii, pentru a avea valoare nutritiva cat mai mare? Este un timp recomandat? Multe multumiri!!!
Gatirea alimentelor la abur este metoda prin care raman cei mai multi nutrienti. Nu este un timp universal valabil de gatire la abur sau fierbere pentru ca difera in functie de marimea bucatii de carne. Deci cel mai bine o verificati.
Am o nelamurire cu privire la doua alimente care se introduc incepand cu luna a 10-a si anume: ricotta si mozzarella. Din ce am citit la ingrediente contine si sare, este normal sa ii dam bebelusului de la 10 luni?
tabelul este orientativ. Puteti introduce alimentele asa cum doriti! Va rog cititi disclaimerul de la inceput! Scrie ORIENTATIV. Ricotta poate sa aiba sare adaugata dar depinde de firma. Sunt firme care nu adauga sare. Mozzarella fresca nu are sare adaugata. Sau cel putin nu ar trebui sa aiba. La fel, depinde de firma. Fresca nu este acelasi lucru cu cea tip cascaval care are sare adaugata.
Va rog sa imi spuneti si mie cum sa preparam carnea cand o introducem in dieta bebelusului. Am citit despre cantitatea de carne recomandata si despre modul de preparare a ficatului de pasare in alte articole (durata de pregatire si fierbere – Multumesc mult!!!), dar pt piept, pulpa…? Pregatim la abur sau fierbere? Care este durata fierberii, pentru a avea valoare nutritiva cat mai mare? Este un timp recomandat? Multe multumiri!!!
Gatirea alimentelor la abur este metoda prin care raman cei mai multi nutrienti. Nu este un timp universal valabil de gatire la abur sau fierbere pentru ca difera in functie de marimea bucatii de carne. Deci cel mai bine o verificati.