INGREDIENTE

piept de pui – 30 gr (sau adaptat varstei, mai putin sau mai mult)
praz (2 bucati de aproximativ 10 cm)
morcov – 2 rondele
pastarnac – 1 rondea
radacina de patrunjel – 1 rondea
cartof dulce, o bucatica, cam cat o nuca
patrunjel 5-6 fire
1 galbenus
jumatate lingurita de ulei de masline


MOD DE PREPARARE

Pieptulde pui l-am fiert bine in 2 ape.
O bucata de praz cu radacinoasele le-am fiert impreuna si apoi cu 100 ml din supa lor se blenduiesc bine.
A doua bucata de praz o taiati rondele, cartoful dulce il razuiti si puiul il taiati marunt la cutiut(pentru cei care doresc textura mai fina, poate fi blenduit usor, dar de la 8 luni este varsta propice pentru a incerca noi texturi si a nu le refuza mai tarziu).
Aceste 3 ingrediente le puneti la inabusit.
Se scurg bine si le puneti peste supa pasata din primele ingrediente.
Bateti bine galbenusul si in castronelul cu acesta turnati 2 linguri din supa formata si amestecati rapid.
Cat inca mai este pe foc turnati amestecul cu galbenus si amestecati continuu supa.
Dupa ce s-a racit si este pregatit bebe pentru masa se toarna uleiul de masline, se amesteca, si se presara patrunjelul verde.
Pofta buna!
PS: pentru cei care prefera mai mult piure…este un inceput de supa „clara” dar complexa.