Vă propun o rețetă ușor de preparat și cu ingrediente simple, cum sunt năutul și dovleacul… o delicioasă supă aromatizată cu rozmarin.

INGREDIENTE

200g năut
500g dovleac
O ceapă micuță roșie
Un cățel de usturoi
O ramură de rozmarin
Condimente după gust: piper, boia dulce și nucșoară
O jumătate de pahar de suc de roșii de casă
O lingura de ulei de măsline.

MOD DE PREPARARE

Pentru inceput punem năutul la hidratat peste noapte, urmând mai apoi să îl punem la fiert pentru aproximativ o oră și jumătate. Scurgem năutul și îl dăm deoparte. Apa o păstrăm, ne vom folosi de ea pentru supă.

Jumătate din cantitatea de năut se blenduiește fie la robot fie cu un blender vertical, iar piureul obținut îl punem într-un bol micuț.

Tăiem dovleacul cubulețe.


Înăbușim ceapa și usturoiul pisat cu puțină apă și ulei de măsline.

Adăugăm dovleacul, sucul de roșii și rozmarinul și punem apa de la năut putin peste nivelul legumelor.

Lăsăm să fiarbă pentru aproximativ 30 de minute.

La final se înlătură rozmarinul și punem boabele de năut în supă impreuna cu piureul de naut. Dacă supa vi se pare prea densă putem completa cu apă caldă (fiartă).

Eu am preferat să blenduiesc și dovleacul, însă iese gustoasă și cu dovleacul lăsat cubulețe.

Se condimentează cu puțin piper, boia dulce și nucșoară. La servire am adăugat pătrunjel proaspăt tocat.

Pofta buna!