Am pregatit pentru astazi o noua reteta cu puiul Poulet jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia si sper ca si aceasta sa fie la fel de bine primita si gatita ca si retetele precedente.

Am gatit savuros cu Edenia pui cu smantana si ciuperci, pui cu sos de rosii si masline si snitele din piept depui la cuptor, a venit timpul acum si pentru o supa crema de rosii coapte cu perisoare de pui, pe care va invit sa nu o ratati!

INGREDIENTE

un piept de pui Poulet jaune Fermier d’Auvergne
1 ou mic
3 linguri orez
900g rosii
un fir de praz (partea alba)
3 morcovi
1 pastarnac
2 ardei grasi
patrunjel
busuioc

MOD DE PREPARARE

Spalam rosiile si le punem intr-un vas yena. Coacem in cuptor la 180 grade C pentru 50 de minute. Lasam rosiile la racit si apoi le decojim.

Legumele le taiem cuburi.

Pieptul de pui il tocam, apoi il amestecam cu orezul si oul. Cu mainile umezite formam perisoare pe care le punem pe o farfurie.

Punem 3 litri de apa intr-o oala pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam morcovii si pastarnacul. Lasam sa fiarba 15 minute apoi adaugam restul legumelor, iar dupa 5 minute adaugam usor si perisoarele. Lasam totul sa fiarba la foc mic aproximativ 45 de minute.
Cand e totul gata, scoatem perisoarele pe o farfurie, iar legumele le punem in vasul unui blender impreuna cu rosiile coapte si condimentele. Mixam la blender, adaugand din apa ramasa de la legume, pana obtinem o crema.

Punem perisoarele intr-o oala si peste ele adaugam crema de legume.

Nemaipomenit de gustos! Pofta buna!

Am ales sa gatesc cu Edenia pentru ca puii Poulet jaune sunt crescuti in mod traditional liber, cu o alimentatie 100% vegetala si fara tratatmente cu antibiotice. Puii sunt crescuti in Franta si calitatea lor este este atestata prin certificarea Label Rouge.
Si foarte important: au un gust inconfundabil de pui de tara!

Va invit cu toata increderea sa descoperiti Poulet jaune si sa il folositi in preparatele Flaveur!

De asemenea pentru mai multe informatii va rog sa urmariti si pagina www.flaveur.ro/edenia/.