INGREDIENTE

375mL lapte
4 linguri gris
2 oua
50g cascaval ras
unt pentru uns vasul

MOD DE PREPARARE

Punem laptele intr-o craticioara pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie amestecand cu un tel. Lasam sa fiarba la foc mic, amestecand continuu pana se ingroase , aproximativ 3-4 minute.

Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le mixam pana obtinem o spuma tare.

Luam de pe foc si adaugam cascavalul ras amestecand bine. Apoi adaugam si galbenusurile si omogenizam. Integram si albusurile batute spume amestecand cu miscari largi ca sa ramana o compozitie aerata.

Punem compozitia in vas ramekin uns cu unt. Eu am avut unul mai mare, dar puteti folosi si 2 mai mici sau vas micut de yena. Ar merge si in forma de silicon.

Bagam in cuptor, setam 180 grade C si lasam pentru 30 de minute sau pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra.

Fiti fara grija ca se va lasa cand il veti scoate din cuptor, deci trebuie sa va grabiti daca vreti sa-l pozati umflat si sa-l puneti pe grup :D.

Pofta mare si astept feedback!