INGREDIENTE

1 dovlecel mic
1 bucata de sfecla rosie
1 morcov mic
2 oua
2 linguri ulei sau unt topit
4-5 linguri lapte
2 linguri făina
2 linguri brânza proaspăta de vaci
putin cascaval(optional)
Verdeata tocata marunt( patrunjel si marar)

MOD DE PREPARARE


Se separa gălbenușurile de albușuri.
Legumele se dau pe răzătoare si se storc foarte bine
Peste gălbenușuri se adauga uleiul, laptele, făina, verdeata, brânza si legumele si se omogenizează.
Albușurile se bat spuma tare si se încorporează usor cu o spatula.
Compoziția se pune intr-un vas termorezistent tapetat cu unt si pesmet. Deasupra se pun din loc in loc bucatele mici de unt si se rade cascaval.
Se baga in cuptor la 180 de grade C pana se rumenește putin. Se va umfla foarte mult , dar va scădea cand va fi scos din cuptor.
Este un deliciu. Are textura umeda si moale. Sper sa va placa.

Pofta buna, mamici si pitici!