INGREDIENTE

50 gr peste
50-60 gr branzica grasa ( eu am folosit Petit Suissse pentru aceasta reteta)
2 lingurite cu varf de smantana 30% grasime
1 sfecla medie
10 cm praz
1/2 lingurita ulei de masline
patrunjel verde pentru servire
1/2 frunza de dafin


MOD DE PREPARARE

Am copt sfecla.
Am blenduit sfecla, dar nu foarte marunt ( in functie de varsta adaptati textura).Amestecati apoi cu branzica si formati baza preparatului intr-un vas.
Separat pestele il fierbeti cu o rondea de praz si cu dafinul. Il maruntiti bine si cu atentie sa nu existe oase.
Taiati marunt prazul si puneti cu putina apa si cu uleiul la inabusit.
Cand aproape s-a evaporat apa puneti pestele si peste 1,2 minute turnati smantana. Mai lasati circa 1 minut la foc mic si apoi turnati peste sfecla.
Bagati la cuptor ( incins 180gr) pentru 25-30 minute. Serviti cu patrunjel proaspat si cu mult drag! Pofta buna!