INGREDIENTE

Pentru PUI:
1 pui
1 lamaie
1 portocala
4-5 catei usturoi
cimbru
boia dulce
Ulei de masline

Pentru GARNITURA:
Cartofi
Morcovi
Ciuperci
Cimbru/ rozmarin ( ce condimente doriti)
Ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Am pus puiul intr-un vas mare de ceramica, am stors jumatate de portocala si jumătate de lamaie peste el, iar pe celelalte jumătăți le-am curatat de coaja si le-am băgat in pui.

L-am stropit cu ulei de masline, am presarat condimentele si l-am masat putin cat sa ajungă peste tot.

Am pus si foarte putina apa in vas (puiul oricum o sa lase zeama), cateii de usturoi întregi, am acoperit cu capac si am băgat la cuptor pana cand a fost aproape gata, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, aproximativ 1h.

Am dat capacul jos si lasat sa se rumeneasca. Intre timp am mai stropit puiul cu zeama din vas.

GARNITURA am preparat-o foarte repede. Am pus cartofii si morcovii intr-un vas, i-am asezonat cu condimente si ulei, am pus apa, am pus capac si la cuptor pana s-au înmuiat.

La final am luat capacul sa mai scadă apa putin.

Ciupercile le-am facut separat. La fel, le-am asezonat si pe ele (cu ce doriti) si le-am pus la cuptor pana s-au facut.

Puteți servi cu sos de iaurt si usturoi sau cu salate, cu ce va place.

DELICIOS!

Pofta buna!