Cum vine toamna, cum simt parfumul merelor si al nucilor ….cum ma gandesc la desert.
Ma pregateam sa fac mere coapte….si asa a aparut reteta aceasta.

INGREDIENTE

1 mar mare ( 2 mici)
250 ml lapte 3.5% grasime
1 lingura de zahar brut (optional)
3 linguri fulgi de ovaz
2 linguri miez de nuca
2 oua
1/2 lingurita de scortisoara
1 lingurita rasa praf de copt
150 g faina alba de grau
1/2 pastaie de vanilie sau pudra de vanilie (optional)
1 lingurita de unt pentru uns forma
Decor si aroma: 1 lingurita de miere si una de nuca

 

MOD DE PREPARARE

Am dorit sa fac un design aparte si am feliat marul ( nedecojit, asa am preferat eu).

Am decupat stelute pe care le-am presarat cu putina scortisoara si putin zahar.

Am uns forma cu unt si am asezat pe fund stelutele 7 la numar.

Am sepatat albusul de galbenus.

Pe primul l-am batut spuma.

Apoi am mixat fulgii de ovaz cu nuca macinata, pana a iesit asemenea unei faini.


Am amestecat faina cu praful de copt.

Am amestecat laptele cu galbenusurile si am turnat ( cernut) faina peste.

Am incorpirat apoi zaharul si mixul de ovaz.

Am pus restul de scortisoara si vanilia ( semintele din pastaie).

Am turnat compozitia peste mere.

Restul feliilor de mar le-am taiat pe jumatate si am „indesat” in aluat pe marginea vasului, si cateva pe deasupra.

Am bagat la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie ( preincalzit) pana s-a rumenit, si a trecut testul cu scobitoarea.
Aproximativ 40 minute.

Am lasat-o sa se raceasca putin si am rasturnat-o pe platou.

Am uns-o cu miere si am presarat nuca.

O nebunie de arome. Pofta buna!