INGREDIENTE

1 ou
200g iaurt natur
120g faina alba de grau
Un pumn de zmeura (cat sa acopere toata suprafata vasului in care se va coace prajitura)
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
30g unt nesarat 82% grasime (la temperatura camerei)
½ lingurita praf de copt Bio
Un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
Un varf de lingurita praf de vanilie


MOD DE PREPARARE

Am amestecat ingredientele uscate (faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, praful de vanilie) intr-un bol.
In al doilea bol am batut oul impreuna cu iaurtul si untul, am omogenizat si am adaugat ingredientele din primul bol, amestecand bine, pana s-a topit zaharul.
Am pus trei sferturi din compozitie intr-o forma de silicon si am presarat zmeura pe toata suprafata, iar deasupra am pus restul compozitiei.
Am bagat la cuptorul preincalzit la 180grade C pana s-a rumenit deasupra, aproximativ 40 minute.
Am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am servit-o. Cu greu ne-am oprit din mancat.