INGREDIENTE

BLAT CU CAROB
180 g faina ecologica alba – spelta
2 linguri sirop de artar (optional sau in functie de preferinte)
4 oua
100 ml lapte bio
100 ml ulei
3 linguri carob
1 lingurita praf de copt bio

BLAT CU RICOTTA
250 g ricotta
1 lingura sirop artar (optional sau in functie de preferinte)
1 ou
25 g gris

MOD DE PREPARARE

Albusurile de la cele 4 oua se spumeaza cu 1 lingura de sirop de artar.

O lingura de sirop se amesteca cu galbenusurile la care se vor adauga si cele 3 linguri
de carob, laptele si uleiul. Tot la compozitia de galbenusuri se incorporeaza si faina in care s-a amestecat praful de copt.


Apoi, se amesteca albusurile spumate in compozitia de galbenusuri si se amesteca usor cu o spatula, pana se omogenizeaza.

Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Intr-un vas se amesteca ricotta cu o lingura de sirop, oul batut si grisul. Compozitia de branza se imparte, cu o lingurita, peste compozitia cu carob.

Se coace prajitura in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru circa 30 minute sau pana trece testul scobitorii.

Pofta buna!