INGREDIENTE
BLAT CU CAROB
180 g faina ecologica alba – spelta
2 linguri sirop de artar (optional sau in functie de preferinte)
4 oua
100 ml lapte bio
100 ml ulei
3 linguri carob
1 lingurita praf de copt bio
BLAT CU RICOTTA
250 g ricotta
1 lingura sirop artar (optional sau in functie de preferinte)
1 ou
25 g gris
MOD DE PREPARARE
Albusurile de la cele 4 oua se spumeaza cu 1 lingura de sirop de artar.
O lingura de sirop se amesteca cu galbenusurile la care se vor adauga si cele 3 linguri
de carob, laptele si uleiul. Tot la compozitia de galbenusuri se incorporeaza si faina in care s-a amestecat praful de copt.
Apoi, se amesteca albusurile spumate in compozitia de galbenusuri si se amesteca usor cu o spatula, pana se omogenizeaza.
Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Intr-un vas se amesteca ricotta cu o lingura de sirop, oul batut si grisul. Compozitia de branza se imparte, cu o lingurita, peste compozitia cu carob.
Se coace prajitura in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru circa 30 minute sau pana trece testul scobitorii.
Pofta buna!
Buna! putem sa folosim orice tip de faina in locul celei spelta? Multumesc 🙂
faina alba de grau ar mai merge.