INGREDIENTE

Blat
100g fulgi de cocos
100g făină
1 lingură de zahăr brun (sau sirop de arțar)
2 albușuri
150ml lapte
2 lingurițe de praf de copt bio
1 linguriță rasă pudră de vanilie bio

Umplutura
BUDINCA DE VANILIE (click pentru reteta)
2 lingurițe de carob

MOD DE PREPARARE

Pentru început ne vom ocupa de budincă. Am făcut o budincă de vanilie după care am adăugat carobul și am amestecat bine, obținând astfel o delicioasă budincă de „ciocolată”. Dăm deoparte și lăsăm să se răcească.

Între timp ne vom ocupa de blat.

Amestecăm într-un bol toate ingredientele pentru blat, albușurile se pun ca atare, nu necesită să le mixăm.


Ungem cu unt nesărat o tavă rotunda cu perete detașabil (eu am folosit de diametru 22 cm, dar puteți folosi și una mai mică ) și tapetăm cu făină.

Turnăm in tavă jumătate din compoziția pentru blat și nivelăm bine cu ajutorul unei spatule.

Turnăm deasupra budinca, având grijă să nu punem și pe margine.

Punem și cealaltă jumătate de compoziție pentru blat și nivelăm cu grijă pentru a acoperi budinca.

Băgăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 20 de minute, până când capătă o culoare ușor arămie. (caldura sus-jos fara ventilatie)

Poftă bună!