Prajitura cu crema de mascarpone cu zmeura si fistic pe care am pregatit-o astazi este absolut delicioasa! Am folosit zmeura de la Edenia si va recomand cu drag sa o incercati si voi!

Zmeura este una dintre cele mai delicoase fructe de padure ce aduce beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete. Este o sursa de vitamina C, magneziu, cupru sau calciu si are proprietati antimicrobiene si anticancerigene,

Zmeura Edenia este 100% proaspata si provine din soiurile cele mai bune, de asemenea este curatata, spalata, sortata si congelata rapid.
Nu se decongeleaza inainte de preparare!

INGREDIENTE

Blat:
3 oua
50g unt (pe care il topim)
130g faina alba de grau
120g smantana (12% grasime)
1 lingurita praf de copt bio
O lingura zahar

Crema:
450g zmeura de la Edenia
250g mascarpone
O lingura zahar
Aprox 30g fistic crud macinat
O lingurita agar agar

MOD DE PREPARARE

Blat

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare.

Intr-un bol mixam galbenusurile cu smantana, zaharul si untul topit, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

Integram in compozitie albusurile spuma amestecand cu o spatula cu miscari largi.

Punem compozitia intr-o forma rotunda din silicon cu diametrul de 23 cm. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.


Cand este gata, lasam blatul sa se raceasca in forma apoi il scoatem pe un platou.

Crema

Punem zmeura direct congelata intr-o craticioara la foc mic. Cand se dezgheata complet si devine moale, adaugam zaharul si agarul si amestecam cu un tel. Mai lasam pe foc aproximativ 1 minut, amestecand din cand in cand.

Oprim focul si lasam zmeura sa se raceasca aproximativ 30 de minute.

Peste zmeura, adaugam mascarponele direct din frigider si amestecam cu o spatula.

Lasam totul sa se raceasca complet apoi punem crema peste blat si presaram fistic macinat.

Bagam prajitura la frigider pentru 2 ore apoi o putem felia.

Delicioasa! Pofta mare!

 

Fructele Edenia provin din soiurile cele mai bune, cu gustul cel mai intens si savuros iar prin congelare rapida, individuala, fruct cu fruct, isi pastreaza intacte vitaminele si nutrientii iar gustul este desavarsit, de fructe deplin coapte.

Culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare, fructele Edenia pot fi folosite atat congelate cat si decongelate. Sunt ideale atat in preparate dulci, main course sau consumate ca atare, dupa decongelare.

Vegane, fara gluten sau fara zahar adaugat, fructele Edenia iti dau idei pentru orice preparat si doar imaginatia este limita!

Va invit sa folositi cu incredere fructele Edenia in preparatele Flaveur!