INGREDIENTE ALUAT

250g faina
200g smantana
½ lingurita bicarbonat
½ lingurita zahar

INGREDIENTE UMPLUTURA

200g branza de casa (sau ricotta)
1 lingura mozzarella rasa
1 lingura smantana

MOD DE PREPARARE

Aluatul- intr-un bol amestecati toate ingredientele si framantati aluatul pana puteti forma o bila. Daca nu puteti lega aluatul, mai adaugati 1-2 linguri de lapte. Puneti bila in folie alimentara si bagati la frigider pentru o ora.

Umplutura- amestecati toate ingredientele cat sa obtineti o crema.

Dupa ce aluatul a stat la frigider, il puneti pe blatul de lucru infainat si il impartiti in 8 bile egale.

Intindeti pe rand fiecare bila, in forma de cerc, cu diametrul de aproximativ 15 cm – deci trebuie sa intindeti aluatul incat sa iasa foarte foarte subtire.

Ungeti 4 cercuri de aluat cu crema de branza, apoi puneti peste fiecare cate un alt cerc si sudati bine pe margini, cu o furculita.

Pregatiti o tigaie antiaderenta si coaceti pe rand placintele pe ambele parti, la FOC MIC MIC, pana se rumenesc frumos.
Ies absolut delicioase! Puteti umple placintele si cu branza telemea, de capra sau cascaval, dupa preferinte.

Pofta buna!