INGREDIENTE
Pentru aluat:
400 g faina
300 mL lapte caldut
2 linguri ulei din samburi de struguri
1 lingurita zahar brut (optional)
20 g drojdie proaspata
1 ou

Pentru decor:
Bulion bebelusesc
O bucata de ton proaspat
3 fire de leurda
Porumb fiert, congelat am folosit eu acum
Cateva bilute de Mozzarella
O felie de Emmental ras, cu continut scazut de sare
2 ciuperci Champignon
2 masline


MOD DE PREPARARE
Am facut maiaua din drojdie, putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si am lasat aproximativ 15 minute la crescut!
Apoi am pus faina intr-un vas peste care am adaugat maiaua si oul si am amestecat adaugandu-se cate putin din lapte pana se obtine un aluat nelipicios, apoi punem si din ulei putin cate putin. In final se mai framanta si pe blatul de lucru si se lasa aproximativ o ora la crescut! Se scoate aluatul din nou pe blatul
de lucru, se framanta putin, apoi se formeaza formele dorite. Daca va ramane aluat se pastreaza foarte bine congelat!
Am uns cu bulion aluatul si apoi am pus peste tonul tocat marunt, ciuperci, boabe de porumb fiert si branzeturile, leurda tocata si maslinele.
Am introdus la cuptor Pizza pe hartie de copt la 180 grade C pana s-a rumenit frumos!
Poftă bună!