INGREDIENTE

1 bucata de peste alb (eu am folosit salau) – aprox 250g
2 cartofi albi
1 mana de fasole galbena (congelata)
4 linguri suc de rosii facut in casa
2 catei de usturoi
1 lingurita ulei de masline
oregano uscat, marar verde

MOD DE PREPARARE

Cand am reusit sa gasesc peste alb de Dunare am congelat bucati in mai multe pungi pentru bebe si azi am descoperit-o pe ultima.

Am lasat sa se decongeleze, dupa care am spalat si fiert pestele la foc mic vreo 20 de minute.

Am taiat cartofii in bucati si i-am pus impreuna cu fasolea galbena la aburi 20 de minute sau se pot fierbe, dar nu complet.

Am facut sosul cu 3-4 linguri suc de rosii, 1 linguita de ulei de masline, 2 catei de usturoi pisati, oregano si l-am asezat intr-un vas termorezistent. Peste am format un pat din legume si deasupra pestele.

Am dat la cuptorul pentru 30 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie ca sa se gateasca bine si sa se rumeneasca frumos.

Am ornat cu marar verde!

Pofta buna!