INGREDIENTE

350g faina alba de grau + 2 linguri cu varf
2 linguri unt topit (sau ulei)
200g smantana –  am folosit cu 12% grasime
150mL lapte de vaca 3.5% grasime
un pliculet drojdie uscata (7g)

felii de cascaval sau BRANZA DE CASA pentru umplutura

MOD DE PREPARARE

Amestecam laptele cu smantana, uleiul si drojdie. Incepem sa adaugam faina si framantam bine. Nu mai adaugam faina in plus fata de cantitatea mentionata.

Lasam aluatul la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul, aproximativ 2 ore.

Impartim aluatul dospit in 6 bucati egale.

Pe blatul infainat bine intindem fiecare bucata de aluat cu sucitorul.

Punem felia de cascaval pe jumatatea cercului, sau mai multe felii daca sunt mici, apoi acoperim felia cu aluat si sigilam bine sa nu cumva sa curga in tigaie caci se va arde.

Punem pateurile intr-o tigaie antiaderenta.

Mie mi-au incaput 3 in tigaie.

Coacem pateurile la foc foarte mic, cu capacul pus, aproximativ 10 minute pe fiecare parte. Le intoarcem atunci cand sunt rumenite.

Pufoase si delicioase! Pofta buna!