INGREDIENTE
2 linguri de mazare congelata
3 linguri de paste alphabet premium
1 cățel de usturoi
1 vf cutit de busuioc
1 vf cutit de marar
2-3 linguri parmezan

MOD DE PREPARARE
Am pus pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj (excluzand adaugarea sării).
Mazarea boabe am spalat-o apoi am pus-o la fiert cca 5-10 min. Dupa ce a fiert am scurs-o de apa si am lasat-o la racit. Intre timp, am scurs si pastele apoi le-am pus intr-un castron.
Mazarea fiarta am blenduit-o impreuna cu usturoiul,busuiocul,mararul si uleiul de măsline pana am obținut o pasta ca de sos.
Se adauga sosul obtinut peste paste,se amesteca si se presoara parmezanul deasupra.
Pofta buna!


Alte precizari
Pot fi folosite si altfel de paste.
Pentru busuioc proaspat se folosesc 1-2 frunze.
Pentru obtinerea sosului mai lichid am adaugat putin din apa in care a fiert mazarea.