Sau cel mai banal dulce pe care il facea mama rapid cand ma apucau poftele de dulce in miez de noapte.
Bine…unul dintre ele!
Mai erau cateva, dar in functie de ingrediente, acesta era si preferat de mine, asa ca…sa vedem ce ne trebuie pentru el

INGREDIENTE

250 g paste (jumatate de punga de regula) – mama folosea clasicele spaghete, eu am folosit acum un mix de penne, tagliatele, si spaghete
3 oua mici
500 g brânza de vaci cremoasa, legata, nu cea sfaramicioasa
3 linguri de stafide, hidratate si taiate mai marunt (sau in amestec cu merisoare)
3 lingurite de unt
optional: uns cu miere (1an+) sau gem…sau fara nimic

 

MOD DE PREPARARE

Am fiert pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si le-am scurs.

Separat am batut ouale bine si le-am amestecat cu 2 lingurite de unt si branza.

Am incorporat si stafidele si apoi le-am amestecat cu pastele.

Am uns un vas cu restul de unt si am turnat compozitia.

Am bagat totul la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit usor.

Am portionat-o usor calda, dar rece se taie mai bine.

Pofta buna!