Va invita sa gatim impreuna o reteta noua si savuroasa de paste cremoase de pui!

Am folosit desigur Poulet jaune Fermier d’Auvergne pentru gustul sau extraordinar si inconfundabil de pui de tara!

De asemenea si o alegere foarte sanatoasa!

INGREDIENTE (5-6 portii)

1 Poulet jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia
400g paste la alegere
400g rosii cuburi in bulion sau 250g rosii proaspete
40g unt
40g faina alba de grau
500mL lapte
3 linguri pesmet
120g cascaval ras
nucsoara
2 linguri ulei de masline
unt pentru uns vasul ceramic

MOD DE PREPARARE

Puiul decongelat in prealabil in frigider, il ungem cu ulei de masline, il punem pe tava pe hartie de copt si bagam in cuptor la 180 grade C pentru o ora (caldura sus-jos fara ventilatie).

Pastele le fierbem conform informatiilor de pe ambalaj apoi le scurgem.

Cat puiul este in cuptor, ne ocupam de sosul bechamel. Punem untul la topit iar cand este topit complet adaugam faina toata odata si amestecam bine cu un tel. Trebuie sa obtinem o coca ce se desprinde de pe marginile oalei. Atunci incepem sa adaugam laptele, putin cate putin amestecand incontinuu. Cand am terminat de adaugat si laptele mai lasam la fiert aproximativ 5 minute amestecand incontinuu.

Cand puiul s-a racit, desfacem o pulpa si jumatate din piept si le taiem marunt. Putem pune si mai mult din pui daca dorim.

Amestecam pastele cu sosul bechamel si cu rosiile apoi adaugam si bucatile de pui.

Ungem un vas yena de marime potrivita cu unt si punem pastele. Deasupra presaram cascaval ras si pesmetul. Bagam in cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30 de minute sau pana se rumeneste bine deasupra.

Un pranz extraordinar de delicios! Pofta mare!

Recomand puii Poulet jaune de la Edenia pentru ca sunt crescuti cu alimentatie 100% vegetala in mod traditional liber si fara tratatmente cu antibiotice.
Datorita mediului si felului in care sunt crescuti, carnea lor este ferma si saraca in grasimi.

Sunt pui care au fost crescuti in Franta si a caror calitate superioara este atestata prin certificarea Label Rouge.

Va invit cu drag sa folositi cu toata increderea puii Poulet Jaune in preparatele Flaveur!