INGREDIENTE

300 ml lapte bio de vaca
300 ml smantana grasa bio
1 lingura sirop de artar
½ pastaie de vanilie (pentru o consistenta perfecta, baton intreg)
2 lingurite agar agar
2 curmale
3 lingurite de karob

 

MOD DE PREPAPRARE


Se fierbe laptele cu siropul de artar, batonul de vanilie si agar-agar-ul (maxim 1 minut). Apoi, se inchide focul si se adauga si smantana. Se omogenizeaza bine si se toarna jumatate din compozitie intr-o alta cratita, peste care se adauga 2 lingurite karob.
Se toarna cele doua compozitii in forme/pahare (in straturi sau plan inclinat) si se introduc la frigider cateva ore.
Pentru trufe sunt necesare 2 curmale, din care se formeaza bombonicile, care se tavalesc prin karob.

*Am folosit forme de silicon pentru briose.
**Forma plan inclinat – am pus compozitie de vanilie, tinand forma inclinata la congelator, 2 minute. Am pus in cealalta jumatate si compozitie cu carob. Intre timp, compozitia care asteapta sa fie adaugata, trebuie sa fie des amestecata ca sa nu se intareasca sau se poate incalzi din nou la foc mic. Am lasat forma la frigider 3 ore.
*** Forma straturi – am pus compozitie cu carob, am introdus la congelator 2 minute, apoi am adaugat compozitie cu vanilie, inca 2 minute la congelator si dupa ultimul strat de carob, am lasat in frigider, 3 ore.