INGREDIENTE

200 mL lapte de 3,5 %
200 g smântâna grasa de 30 %
1 lingura zahar sau alt indulcitor (optional)
2 lingurițe rase agar agar
1 lingurița pudra de vanilie sau semințele de la un baton de vanilie.

Pentru jeleul de fructe (puteți folosi orice alte fructe doriți):
o mana buna de zmeura
o mana buna cirese fără sâmburi
o mana buna mure
o mana buna afine
1 lingurita agar agar
2 lingurițe de zahar brut, dacă fructele sunt foarte dulci puteți sa nu folosiți zahar

Am folosit forme de silicon, pentru mini guguluf.
Din aceste ingrediente mi-au ieșit 4 porți, ca cele din poze.

MOD DE PREPARARE

Intr-o crăticioară amestecam cu un tel laptele, zaharul, pudra de vanilie și agarul și punem la fiert, lasam sa fiarbă cca 2 min. Luam de pe foc si adăugăm smântâna peste amestecând cu un tel pana incorporam bine toată smântâna. Compoziția obținută o turnam in formele dorite și o dam la frigider pana ne ocupam de jeleu.

Pentru jeleu, spălam fructele și le mixam, zmeura cu cireșe și murele cu afine. Adăugăm peste fiecare fel de piure câte o lingurița de zahar jumătate de lingurița agar și amestecam bine. Punem intr-o tigaie la foc mediu, sa fiarbă câteva minute. Le fel procedam și cu celălat fel de piureu de fructe. Scoatem formele de la frigider și turnam piureul peste compoziția de lapte, care deja s-a întărit. Dam din nou formele la frigider pentru 30 min ca sa se întărească și jeleul.
Ies foarte simplu din formele de silicon.
Pentru decor am folosit fructe și menta.

Pofta mare!