INGREDIENTE
200 g faina
150 mL lapte caldut pentru aluat+ 50 mL pentru piure
1 linguri ulei din samburi de strguri
1 lingurita zahar brut (optional)
12 g drojdie proaspata
1 ou
2 cartofi mov
2 lingurite de unt

MOD DE PREPARARE
Am facut maiaua din drojdie, putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si am lasat aproximativ 15 minute la crescut!
Apoi am pus faina intr-un vas peste care am adaugat maiaua si oul si am amestecat adaugandu-se cate putin din lapte pana se obtine un aluat nelipicios si adaugam piureul obtinut din cartofii mov, 2 lingurite de unt si 50 mL de lapte iar apoi punem si din ulei putin cate putin. In final se mai framanta si pe blatul de lucru si se lasa aproximativ o ora la crescut! Se scoate aluatul din nou pe blatul de lucru, se framanta putin, apoi se formeaza formele dorite. Se coc painicile obtinute in cuptorul preincalzit la 180 de grade C pana trece testul scobiorii!


Poftă bună!