Ce spuneti de niste oua fierte gratinate cu spanac? O reteta super gustoasa, simplu de preparat si ideala si pentru cei mici si pentru cei mai mari!

Am folosit desigur spanacul congelat de la Edenia, 100% natural si fara conservanti. Pentru un gatit rapid vi-l recomand cu mare drag sa il folositi in retetele Flaveur!

INGREDIENTE

4 oua fierte
450g spanac tocat portionat de la Edenia
50g cascaval ras
unt pentru uns vasul ceramic

Pentru sosul Bechamel:

40g unt
40g faina
500mL lapte
un praf de nucsoara (optional)

MOD DE PREPARARE

Spanacul il fierbem 2 minute apoi il punem intr-o strecuratoare si il presam bine astfel incat sa ramana uscat.

Curatam ouale si le taiem in doua.

Preparam rapid si sosul. Punem untul la topit iar cand este topit complet adaugam faina toata odata si amestecam bine cu un tel. Trebuie sa obtinem o coca ce se desprinde de pe marginile oalei. Atunci incepem sa adaugam laptele, putin cate putin amestecand incontinuu. Cand am terminat de adaugat si laptele, punem si praful de nucsoara si mai lasam la fiert aproximativ 1 minut amestecand incontinuu. Sosul il preparam la foc foarte mic.

Cand sosul este gata, punem spanacul scurs foarte bine in sos si amestecam.

Ungem un vas ceramic de marime medie cu unt si punem sosul amestecat cu spanacul. Deasupra repartizam jumatatile de ou si presaram cascaval ras.

Bagam vasul in cuptor, setam 180 grade C si lasam pana se rumeneste cascavalul, aproximativ 25 de minute.

Spanacul iese cremos si extrarodinar de gustos. Pofta mare!

 

Spanacul congelat de la Edenia are in primul rand avantajul de a fi disponibil pe tot parcursul anului. De asemenea nu necesita decongelare inainte de gatire!

Frunzele fragede ale spanacului congelat Edenia isi pastreaza savoarea intensa caracteristica si sunt bogate in nutrienti esentiali pentru o dieta echilibrata.

Legumele Edenia sunt curatate, sortate cu grija si congelate rapid la cateva ore de la recoltare, astfel reducandu-se considerabil pierderea vitaminelor si substantelor nutritive.

Va invit cu incredere sa folositi legumele Edenia in preparatele Flaveur!