Am pregatit pentru astazi o reteta savuroasa de orez cremos cu mazare, o reteta pe cat de gustoasa, pe atat de simplu de preparat! Ideala si pentru cei mici si pentru cei mai mari!

Mazarea fina de la Edenia este secretul meu pentru ca este delicioasa si perfecta pentru un gatit rapid si fara pierderi. V-o recomand cu mare drag sa o folositi in retete!

INGREDIENTE (3 PORTII)

250g mazare congelata de la Edenia
½ cana orez alb
2 cani apa
o ceapa rosie (sau alba)
2 morcovi
4 linguri ulei de masline
100g cascaval ras
1 lingurita curcuma
o lingura patrunjel uscat (sau proaspat)

MOD DE PREPARARE

Fierbem mazarea pentru 8 minute apoi o punem la scurs intr-o strecuratoare.

Tocam ceapa si morcovii marunt la cutit sau la maruntitorul electric sau le dam pe razatoare. Le punem apoi la inabusit intr-o cratita impreuna cu uleiul de masline si un pahar de apa.

Cand legumele s-au inmuiat, adaugam orezul si completam cu cele 2 cani de apa. Lasam sa fiarba la foc mic amestecand des pentru aproximativ 20 de minute sau pana absoarbe toata apa si devine cremos.

Cand orezul a fiert adaugam mazarea, cascavalul ras, curcuma, patrunjelul, amestecam bine si oprim focul.

Nemaipomenit de bun! Pofta mare!

In retetele cu mazare folosesc uzual mazarea fina de la Edenia pentru ca este disponibila pe tot parcursul anului si pentru ca este 100% naturala si fara conservanti. Nu trebuie decongelata inainte de gatire.

Pentru ca este congelata rapid, doar la 2 ore si jumatate de la recoltare, mazarea Edenia isi pastreaza intotdeauna culoarea verde si aroma caracteristica, dulce.

De fapt toate legumele Edenia sunt congelate la doar cateva ore de la recoltare pentru a pastra cat mai bine nutrientii si ajung la consumator fara sa isi schimbe proprietatile.

Pentru mai multe informatii va invit sa urmariti si pagina https://www.flaveur.ro/legume-edenia/.

Va invit sa folositi cu incredere legumele Edenia in preparatele Flaveur!