INGREDIENTE (3 portii generoase)

½ cana orez alb (daca folositi integral il veti fierbe separat)
o ceapa
300g dovleac placintar crud curatat de coaja si seminte, taiat cubulete
aproximativ 80g cascaval ras (se poate inlocui si cu branza de casa sau emmental, cheddar etc)
o lingura unt
2 linguri ulei de masline
o lingurita curcuma (optional)

MOD DE PREPARARE

Punem la inabusit ceapa tocata marunt impreuna cu cubuletele de dovleac in uleiul de masline si un pahar apa. Lasam pana se inmoaie putin dovleacul. Mai adaugam apa daca mai este necesar.

Cand dovleacul s-a inmuiat, adaugam orezul si 2.5 cani apa. Lasam la fiert la foc mic pana ce orezul este fiert, a absorbit apa si a devenit cremos. Atunci adaugam si cascavalul ras si untul si amestecam bine sa se topeasca. Adaugam si curcuma si amestecam.
Luam de pe foc si gata!

Pentru noi a fost o cina delicioasa! Pofta buna!