INGREDIENTE

½ vanata
1 dovlecel
1 morcov
2 fire ceapa verde
2 fire usturoi verde
½ ardei gras
O felie telina
2 fire patrunjel verde
cardamom
150g mozzarella in zer
1 ou
150g smantana (25% grasime am folosit)
Ulei de floarea soarelui
Unt pentru tapetat vasul

MOD DE PREPARARE


Am pus la inabusit in apa cu ulei de floarea soarelui morcovul si telina date pe razatoare, usturoiul, ceapa, ardeiul, tocate. Se completeaza cu apa daca aceasta scade. Cand acestea s-au inmuiat am adaugat mirodeniile si patrunjelul verde tocat. Le-am lasat pe foc pana cand apa scazuse aproape in totalitate (lasam putina zeama).
Intre timp am spalat vanata si am sters-o cu un servetel de hartie. Am feliat-o (felii de 0,5cm) si am presarat putina sare. Am pus feliile intre servetele de hartie (un servetel, feliile de vanata, alt servetel deasupra), schimbandu-le atunci cand se udau (se spune ca asa iese gustul amar si ce este toxic in vanata). Am repetat si cu dovlecelul ( doar ca pe acesta l-am curatat, coaja nu arata grozav): felii 0,5cm, puse intre servetele de hartie, schimbate cand se udau,
tocmai pentru a scoate apa din dovlecel.
Feliile de dovlecel si de vanata le-am bagat la cuptor la 180grade C aproximativ 20-25minute.
Am uns cu unt vasul si am scurs zeama rezultata de la legume. Am pus un strat de vinete, jumatate din compozitia de legume, felii de mozzarella (scursa de zer), restul de legume, dovlecel.
Intr-un bol am batut oul si l-am omogenizat cu smantana, cu ajutorul unui tel.
Am turnat in vas, pe toata suprafata legumelor si am bagat la cuptorul preincalzit la 180grade C pentru aproximativ 40minute (pana se rumeneste deasupra).

Pofta buna!

*cel mai bine ar fi sa se taie dupa ce s-a racit putin; eu am incercat
tocmai scoasa din cuptor, caci era aproape ora pranzului, si nu s-a taiat foarte bine.