INGREDIENTE

4-5 cartofi
O ceapă
1 morcov
O jumătate de ardei gras
300-350g carne tocată de vițel
200g smântână
2 ouă
2 linguri de bulion nesărat
Câteva roșii cherry
O lingură de ulei de măsline
Unt pentru uns tava
Pătrunjel proaspăt, mărar
Boia dulce, piper și cimbru

MOD DE PREPARARE

Pentru inceput am pus la fiert cartofii in coaja.

Am curățat ceapa și morcovul și le-am mărunțit cu ajutorul unui robot de bucătărie (puteți tocată mărunt ceapa la cuțit și da morcovul pe răzătoarea mică).
Am tocat cubulețe ardeiul gras.
Am înăbușit ceapa, morcovul și ardeiul gras în puțină apă și o lingură de ulei de măsline.
Când s-au înmuiat legumele am adăugat carnea tocată și am completat cu puțină apă.
Când s-a făcut carnea și a început să scadă din apă am adăugat bulionul și am mai lăsat să dea câteva clocote.


Am pus amestecul de carne tocată într-un bol și am lăsat la răcit puțin.
Am adăugat smântâna, un ou, pătrunjelul și mărarul și condimente după gust.

Am curățat cartofii de coajă și i-am tăiat rondele.

Am uns un vas de yena cu unt nesărat, am așezat un strat de cartofi, amestecul de carne tocată peste, iar un strat de cartofi deasupra, am presărat puțin ardei gras tocat, câteva feliuțe de roșii cherry și am pus la final un ou bătut.

Am băgat vasul de yena acoperit cu hartie de copt la cuptorul preîncălzit la 180 grade C căldura sus-jos pentru aproximativ 45-50 de minute. În ultimele 10 minute am luat hartia pentru a obține o frumoasă culoare arămie.

Pofta mare!