Si iar am revenit la aluatul nisipos.
Ce sa fac…m-a cucerit.
Se face usor si merge in multe combinatii.
Va prezit cele mai simple MINI TARTE.

INGREDIENTE ALUAT
1 ou
100 gr unt
200 gr faina integrala ( puteti inlocui)
1 lingura ulei de masline


INGREDIENTE UMPLUTURA
400 gr mascarpone
1 pastaie de vanilie
cirese ( eu am folosit din congelator) – merge orice…am facut de 2 ori pana sa postez si merge combinatia cu orice.
Optional: zahar brun brut… sau un alt indulcitor noua ne place exact asa gustul, gustati compozitia si dupa preferinte puteti adauga

MOD DE PREPARARE
Am amestecat faina cu untul si oul ( la temperatura camerei ambele) si uleiul de masline.
Obligatoriu toate in acelasi timp.
Bagati in frigider „bila” formata 45-60 minute.
Separat amestecati branza cu semintele de vanilie din pastaie.
Atentie obligatoriu sa fie la temperatura camerei, sa fie moale.
Am avut forme de ceramica cu dimensiuni intre 5-8 cm.
Mi-au iesit 8 bucati.
Am scos aluatul, l-am inmuiat putin in palme si l-am impartit in 8.
Am format bilele pe care le-am intins si le-am modelat in forma.
A doua oara am facut mai simplu…intr-o forma de tarta mare.
Am umplutut cu mascarpone pana la nivelul unde se termina aluatul pe margine si am decorat cu fructe.
Am bagat totul la cuptor la 180 gr preincalzit pana a trecut testul paiului si branza avea o usoara crusta.
Simplu si delicios.
Asa-i ca se fac repede?
Pofta buna!