INGREDIENTE

Aluat
150g faina
20mL ulei
O lingura smantana
50mL apa
5g praf de copt bio

Topping
150g carne tocata pui
50mL suc de rosii
O ceapa
piper
condimente dupa gust
ulei de masline
50g mozzarella sau cascaval
O lingura de smantana

MOD DE PREPARARE

Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana devine o coca omogena si lasam la odihnit pentru 15 minute.


Intr-o cratita punem o lingura de ulei de masline si o ceasca de apa, adaugam ceapa tocata marunt si carnea si lasam
la inabusit pentru 5-10 minute amestecand din cand in cand. Dupa cele 10 minute adaugam si sosul de rosii, piperul si condimentele dupa gust, inca 2 cesti de apa
si lasam la fiert pana scade toata apa.

Intindem aluatul subtire si cu ajutorul unui pahar sau a unei forme mai mari taiem rotund coca.
Ungem cu smantana aluatul, adaugam carnea tocata si deasupra mozzarella (ca in imagine).

Punem pizza in cuptorul preincalzit la 200 grade C, caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 15-20 minute sau pana de rumenesc frumos.

Pofta mare!