INGREDIENTE
200 gr faina integrala
100 gr faina alba ( se pot folosi si direct 300 gr faina alba/integrala)
1 lingura cu varf de unt
2 lingurite rase drojdie uscata
150 ml lapte 3.5 gr
3 linguri potrivite branza de vaci scursa bine
1/2 legatura de marar

MOD DE PREPARARE
Am topit untul si am incalzit laptele.
In faina am facut o gropita unde am pus drojdia . Daca folositi proaspata, trebuie faramitata. *
Peste ea am pus putin lapte cald.
Am amestecat bine drojdia cat sa formeze o maia.
Peste am turnat restul de lapte, untul, apoi branza si mararul tocat fin.
Am amestecat totul bime si aluatul fornat l-am acoperit si l-am lasat la loc ferit circa 1 ora.
Compozitia si-a dublat volumul.
Apoi am format 7 painici de circa 10 cm lungime.
Le-am crestat in tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat acoperite alt sfert de ora.
Apoi le-am uns cu oul amestecat cu uleiul de masline.
Am presarat boia dulce si susan negru.
Puteti pune orice doiti sau le lasati simple.
Le-am bagat la 180 gr, incins bine cuptorul, pentru 30 minute.
Le-am servit calde.
Sunt divine.
Merg simple, pe post de corn, unse cu crema sau umplute cu alte branzeturi.
Pofta mare!


* 15g drojdie proaspata