INGREDIENTE

1/2 mar mic
2 lingurite cu varf de unt
2 lingurite rase de nuca macinata
3 linguri rase faina de ovaz (sau fulgi blenduiti fin)
putina pudra de vanilie (optional)
putina scortisoara
1 lingura de merisoare

 

MOD DE PREPARARE

Am razuit fin marul si l-am amestecat cu untul moale ( la temperatura camarei) cu nuca, si jumatate din merisoarele taiate marunt la cutit.

Am amestecat totul bine, apoi am turnat in ploaie faina de ovaz, am incorporat si vanilia la final si am pregatit compozitia pentru modelat.


Intr-o tava pe hartie de copt am format cu o lingurita bilute, ce apoi le-am presat ( maxim 0.5 cm grosime).

Am ornat cu restul de merisoare si am pudrat cu scortisoara.

Am bagat tava 1 ora la frigider.

Am copt la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25 de minute.

Pofta buna!