INGREDIENTE
1/2 mar mic
2 lingurite cu varf de unt
2 lingurite rase de nuca pisata
3 linguri rase faina de ovaz ( fulgi blenduiti fin)
putina pudra de vanilie
putina scortisoara
1 lingura de merisoare


MOD DE PREPARARE
Am razuit fin marul si l-am amestecat cu untul moale ( la temperatura camarei) cu nuca, si jumatate din merisoarele taiate marunt la cutit.
Am amestecat totul bine, apoi am turnat in ploaie faina de ovaz, am incorporat si vanilia la final si am pregatit compozitia pentru modelat.
Intr-o tava pe hartie de copt am format cu o lingurita bilute, ce apoi le-am presat ( maxim 0.5 cm grosime).
Am ornat cu restul de merisoare si am pudrat cu scortisoara.
Am bagat tava 1 ora la frigider.
In cuptorul incins ( 180 gr) am lasat 5 minute apoi am copt fursecurile in jur de 25 minute la 160 gr.
Cand s-au rumenit usor, am stins cuptorul si le-am lasat acolo 10-15 minute sa se…odihneasca.
Pofta buna!