INGREDIENTE
2 oua
4 lingurite sirop de artar (optional)
100 g faina
50 g unt
1 lingura ulei de floarea soarelui
3 mere
scortisoara


MOD DE PREPARARE
Se face un aluat din galbenusuri, 2 lingurite sirop, faina, unt si ulei. Se framanat bine si se da la rece 15-30 minute.
In acest timp se curata merele de coaja, seminte si cotor si se feliaza foarte subtire.
Se scoate aluatul de la frigider si se intinde cu grija (este fraged si se rupe usor) intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt. Se aseaza merele feliate si se pudreaza cu scortisoara.
Se coace la foc mic (160 grade) pana se rumeneste putin pe margine.
In timpul acesta se bat albusurile spuma si spre final se adauga celelalte doua lingurite de sirop.
Se scoate tava si se pune bezeaua deasupra.
Am trasat cateva dungi cu o furculita si am dat la copt pana s-a rumenit frumos.
Simplu si delicios!
Pofta buna!