INGREDIENTE ALUAT

550g faina integrala de grau (sau faina alba)
300mL lapte de migdale (sau de vaca/alt lapte vegetal/apa)
1 pliculet drojdie uscata (7g)
5 linguri ulei de masline
1 ou
*zahar in functie de preferinte (optional)

INGREDIENTE UMPLUTURA

3 mere golden potrivite
2 gutui potrivite
100g nuci si migdale pe care le macinam (sau doar nuci)
*zahar in functie de preferinte (optional)
*ar fi mers si niste stafide dar nu am mai avut ­čśÇ


MOD DE PREPARARE

Aluatul
In laptele caldut dizolvam drojdia si zaharul apoi adaugam oul si uleiul de masline si amestecam cu un tel. Incepem sa incorporam si faina, putin cate putin si framantam pana obtinem un aluat omogen. Nu mai adaugati faina in plus. Lasati aluatul la crescut aproximativ o ora la loc caldut.

Umplutura
In timp ce aluatul este la dospit ne ocupam de umplutura.
Curatam fructele si le dam pe razatoare sau le tocam la robot.
Intr-o tigaie antiaderenta, putem fructele tocate, nucile si migdalele macinate, zaharul si lasam la foc mic aproximativ 15 minute pana se evapora zeama si ramane o compozitie uscata.

Impartim aluatul dospit in doua parti egale. La fel si umplutura o impartim in doua parti egale.
Intindem fiecare parte de aluat in forma de dreptunghi cu dimensiunea de 30×40, punem umplutura, o intindem pe toate suprafata aluatului si rulam pe lungime. (blatul de lucru infainat iar in cazul in care aluatul este prea lipicios, mai adaugati faina)
Taiem felii din aluatul de aproximativ 3cm grosime. Folositi un cutit care taie foarte bine pentru ca nu trebuie sa apasati pe aluatul in momentul in care taiati. Eu am folosit cutitul de paine cu zimti.
Punem feliile in tava pe hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 25 de minute.
Mi-a iesit o tava mare de melcisori.
Pofta buna!