INGREDIENTE ( 4 portii a 250 g aproximativ)

1 vanata medie
1 piept de pui
1 morcov
1 ceapa
1 radacina de patrunjel
1 lingura cu varf de masline Kalamata naturale fara samburi si nesarate
3- 4 linguri ulei de masline
4 rosii medii
2 lingurite de cimbru uscat
1/2 legatura de marar
1/4 legatura de patrunjel

 

MOD DE PREPARARE

Am taiat vanata cubulete mici.

Am pus puiul la fiert cat sa faca spuma si semi-crud l-am purtionat tot cubulete.

Rosia, ceapa, morcovul, radacina de patrunjel, o lingura de ulei si 50 ml de apa le-am blenduit intens pana s-au facut sos. Rosiile evident fara pielita.

Am pus intr-o craticioara vinetele, puiul, sosul si maslinele fara samburi si taiate in 4.


Am adaugat inca 150-200 ml apa si am lasat la foc mic amestecat continuu.

Am pus cimbru si optional potriviti de gust si cu orice alte condimente doriti.

Cand a inceput sa fiarba, am stins focul, si am turnat intr-un vas de yena ( puteti folosi si o tava).

Am incorporat mararul tocat fin si am bagat la cuptor la foc mic pana a scazut aproape tot sosul, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Daca va place cu mai mult sos, opriti cand a scazut la jumatate.

Presarati patrunjel proaspat si serviti cu drag.

Pofta buna!