INGREDIENTE

500mL lapte
500mL apa
200g malai
250g mozzarella fresca (in zer)
50g unt
50g cascaval ras (sau emmental, cas)
un praf de curcuma (optional)
un praf de nucsoara (optional)

MOD DE PREPARARE

Taiem mozzarella in cubulete.

Punem intr-o craticioara la foc mic, laptele, apa si condimentele.

Cand incepe sa fiarba, adaugam malaiul in ploaie amestecand cu un tel. Lasam sa fiarba la foc mic amestecand incontinuu pentru aproximativ 4 minute.


Oprim focul si adaugam in mamaliga untul si amestecam pana se topeste. Adaugam si mozzarella cubulete si cascavalul ras, dar din cascaval mai pastram putin sa presaram si deasupra.

Pregatim un vas pentru cuptor. Daca folosim ceramic, atunci il vom incalzi putin la cuptor inainte sa punem mamaliga care este deja fierbinte si nu dorim sa crape vasul.

Ungem vasul cu unt, punem mamaliga si presaram cascavalul ras pastrat.

Bagam in cuptor la 190 grade C caldura sus-jos cu ventilatie pana se rumeneste putin deasupra, aproximativ 20 minute in functie de cuptor.

Nu va mai spun cat de delicioasa si cremoasa a iesit! Noi am servit la cina! Pofta mare!