INGREDIENTE

550g faina,

100g unt

1 plic praf de copt

250 ml apa fierbinte


cascaval

sos de rosii

MOD DE PREPARARE

Am pus intr-un bol faina, am adaugat praful de copt si am amestecat. Am pus untul la temperatura camerei si am amestecat cu mâna pana s-a omogenizat si am obținut firimituri. Am adaugat apa fierbinte si am frământat pana am obținut un aluat care nu se mai lipește de mâna. Am acoperit si am lasat30min.
Am fiert sosul de rosii câteva minute si am adăugat busuioc sa se întrepătrundă aromele.
Am rupt bucatele din aluat si am întins foarte subțire. Am pus o farfurie rotundă deasupra si am decupat un cerc din aluat. Am copt lipiile in tigaie, fara ulei. Am intors de mai multe ori pe fiecare parte.
Am scos pe o farfurie si am acoperit cu alta.
Am uns o Lipie cu sos de rosii si am presarat cașcaval. Am rulat si am uns din nou cu sos. Am pus pe tigaie, cate 2-3 minute pe fiecare parte,