INGREDIENTE
500 g piept de pui (carne tocată)
foi de lasagna
1 ceapă
2 căței usturoi
1 morcov
1 felie țelină
1 ardei capia/roșu
1 zucchini
1 lingură ulei de măsline
ierburi aromatice după gust (pătrunjel, busuioc, cimbru, oregano)
brânză cheddar
1 cană roșii pasate
Pentru sosul alb:
200 g smântână
200 ml lapte

MOD DE PREPARARE
Am curățat legumele, am tăiat mărunt ceapa, ardeiul și usturoiul, iar morcovul și țelina le-am ras fin. Am pus la „călit” în apă și ulei ceapa, iar după ce s-a înmuiat am adăugat rădăcinoasele, iar după câteva minute am adăugat și ardeiul. Le-am lăsat pe foc până când a scăzut apa, după care am adăugat carnea tocată de pui, o jumătate de cană de apă caldă și o cană de roșii pasate.
Între timp, am curățat dovlecelul zucchini și l-am dat pe răzătoare. Am asezonat sosul din carne și legume cu busuioc și cimbru, iar cu 5 minute înainte de a opri focul, am adăugat și zucchini, pătrunjel și usturoi.
Am amestecat smântâna cu laptele și am turnat câteva linguri în tavă. Am așezat peste acest sos foi de lasagna, iar peste foi am pus sos din carne și am ras brânză cheddar. Apoi, iar foi de lasagna, sos alb, carne, cheddar. Am terminat cu sos din carne și legume. Am introdus tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, iar după 30 de minute am scos-o, am ras brânză deasupra, și am mai lăsat-o la cuptor încă 10 minute.


Alte precizari
Nu uitați să scurgeți bine zucchini înainte de a-l adăuga în sos.
Puteți înlocui brânza cheddar cu alt tip de brânză (parmezan).