Ce spuneti de un gratin delicios de fasole verde cu cartofi si rosii cherry? O reteta super gustoasa, simplu de preparat si ideala si pentru cei mici si pentru cei mai mari!

Am folosit fasole verde intreaga de la Edenia, pentru ca nu se decongeleaza inainte de gatire, se gateste foarte rapid si fara pierderi si pentru ca nu are conservanti si aditivi.

Fasolea verde de la Edenia este pregatita cu multa atentie pentru ca prospetimea, gustul usor dulce si culoarea puternica sa ramana intacte. Fasolea isi pastreaza gustul, culoarea si textura sa crocanta si are un continut ridicat de proteine si unul foarte scazut de grasimi.

INGREDIENTE

450g fasole verde de la Edenia
600g cartofi
200g rosii cherry
o ceapa rosie
200g smantana
50g cascaval ras sau mozzarella fresca pentru 8 luni+
cimbru, nucsoara, piper – in functie de preferinte
1/3 pahar apa
2 linguri ulei de masline
putin unt pentru uns vasul

MOD DE PREPARARE

Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Rosiile cherry le taiem in doua.

Gatim la abur cartofii impreuna cu fasolea verde, pe care o punem direct congelata, pentru 15 minute.

Tocam ceapa marunt si o punem la inabusit cu uleiul si apa. Lasam la foc mic pana scade apa si ceapa se inmoaie. Atunci adaugam smantana si condimentele si amestecam pana se topeste putin smantana apoi putem opri focul.

Ungem un vas de yena sau ceramic cu unt. Vasul sa fie de marime potrivita. Punem cartofii cu fasolea verde iar peste repartizam sosul cu ceapa.

Punem din loc in loc jumatati de rosii si presaram cascaval ras.

Bagam vasul in cuptor, setam 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pana se rumeneste cascavalul, aproximativ 35 de minute.

Extraordinar de gustos! Pofta mare!

Folosesc uzual in retetele Flaveur fasole verde de la Edenia pentru ca este disponibila pe tot parcursul anului si mai ales pentru ca este 100% natural si fara conservanti.
Acest lucru este in fapt valabil pentru toate legumele congelate de la Edenia.

Legumele Edenia sunt congelate la doar cateva ore de la recoltare pentru a pastra cat mai bine nutrientii si ajung la consumator fara sa isi schimbe proprietatile.

Va invit cu incredere sa folositi legumele Edenia in preparatele Flaveur!