Da stiu de regula se face dulceata, dar mie imi place sa fie mai consistenta compozitia.
Bine, daca urmariti reteta o sa vedeti ca in final puteti opta pentru amandoua.

INGREDIENTE
800 gr de cirese fara samburi – cam 1 kg au cu samburi ( cele negre am avut eu) dulci, dulci
500 ml suc de mere bio ( sau il faceti Dumeavoastra in casa din aproximativ 2 kg de mere)
Optional: fulgi de migdale ( ofera o aromaaaa aparte)


MOD DE PREPARARE
As fi adaugat la ingrediente si….rabdarea, dar sa stiti ca se face destul de repede.
Am obtinut aproximativ 400 gr e compozitie.
Am scos samburi obtinand acele 800 gr de fructe.
Am pus sucul de mere la fiert la foc mic si cand a scazut la jumatate am turnat ciresele cu tot cu sucul lasat din ele.
Am amestecat continuu, eliminand pe parsurs spuma.
Am lasat sa scada pana ce sucul lor s-a ingrosat si a scazut totul la jumatate.
Am sterilizat borcanele folosind metoda cuptorului: am pus borcanele pe o tava, am setat cuptorul rece la nivelul mic ( 160 gr aproximativ) pentru 25-30 minute.
Le-am pus la cuptor in paralel cu gemul.
Am umplut 2 borcanele cu gemul zemos si cu ciresele inca bucarele mici. Totul fiind fierbinte.
Restul am blenduit bine si a iesit ca o marmelada.
Am umplut borcanelele si la unul dintre acestea am presarat migdale.
Am inchis ermetic capacele si le-am rasturnat ( capacul in jos) pentru 30-45 minute. Au fost acoperite cu un servet gros de bucatarie.
Le-am intors la loc si le-am lasat acoperite pana a doua zi.
Este un preparat dulce acrisor foaaarte aromat.
Pofta buna!