INGREDIENTE

200 g faina alba ecologica – spelta
50 g susan alb ecologic
100 g unt bio (la temperatura camerei)
1 lingura sirop artar (optional sau in functie de preferinte)
2 galbenusuri
un varf de cutit praf de copt bio
2 linguri dulceata de afine (facuta in casa) sau alta dulceata.

MOD DE PREPARARE

Preincalziti cuptorul la 170 de grade si intr-o tava asezati hartie de copt.

Amestecati intr-un bol faina, susanul, praful de copt.

Intr-un alt bol mixati putin untul cu siropul de artar, apoi adaugati galbenusurile si omogenizati.


Adaugati si faina si framantati aluatul pana cand faina este perfect inglobata.

Odata obtinut aluatul, formati mingiute de marimea unei nuci, apoi aplatizati-le usor intre palme.

Puneti fursecurile in tava, iar cu ajutorul degetului sau a varfului rotunjit a unei spatule formati o adancitura in mijlocul lor.

Dati fursecurile la cuptor pentru 20-25 de minute, apoi scoateti-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca complet.

Umpleti adanciturile cu dulceata si sunt gata de servit.

Pofta buna!