Cand vrei fursecuri sanatoase si…colorate, acestea sunt super pentru party-uri si nu numai.
INGREDIENTE
1 sfecla mica coapta ( cat un mar normal)
50 gr unt
100 gr faina
2 linguri migdale macinate grosier
1 lingurita praf de copt
Optional – 1 lingura de zahar brun brut/ alt indulcitor; gustati compozitia si decideti. Eu nu am pus nimic
MOD DE PREPARARE
Am blenduit fin sfecla ( piure fin, fin).
Am amestecat-o cu untul la temperatura camerei si am cernut deasupra faina amestecata cu praful de copt.
Am incorporat si 1,5 linguri de migdale, si cu o lingura am midelat pe hartie de copt fursecurile.
Le puteti face in ce dimensiune doriti, dar nu foarte inalte…circa 0.5 cm.
Aluatul este lipicios.
Le-am ornat cu migdale si am bagat 15 minute la frigider.
Apoi le-am bagat la cuptor, 180 gr -preincalzit) pana s-au dezlipit cu usurinta de pe hartia de copt.
Pofta buna!
Am avut niscaia dubii când am zis sa încerc , dar rezultatul a fost foarte bun, surprinzător de dulci fără adaus de zahar sau orice altceva , și foarte ușor de executat 🙂
Ma bucur mult ca v-au placut. Si eu chiar astazi le-am facut 🙂
Oare daca inlocuim migdala cu nuca o avea ceva? Bebe 11 luni azi
Daca nu aveti istoric alergen in familie, puteti incerca. Ca si gust va fi ok.