INGREDIENTE

2 dovlecei
2 linguri mei (hidratat peste noapte)
2 ciuperci
1 rosie mica
¼ ardei gras
½ morcov
2 fire marar verde
Ulei de floarea soarelui
ghimbir macinat

MOD DE PREPARARE


Am pus meiul la fiert si l-am scurs bine cand a fost gata.
Am curatat, spalat si tocat marunt ciupercile si ardeiul gras, iar morcovul l-am dat pe razatoarea mica. Le-am pus la inabusit in apa cu ulei, intr-o tigaie antiaderenta, iar cand s-au inmuiat si apa aproape a scazut, am adaugat meiul si rosia taiata cubulete, ghimbir macinat, marar si am mai lasat putin pe foc.
Am spalat dovleceii si le-am scos miezul. I-am umplut cu amestecul de mei si legume si am pus intr-un vas yena, cu o cana de apa si capacul pus. In vas am pus si cateva bucatele de rosie si putina umplutura ramasa. Am bagat la cuptorul preincalzit la 180grade C. Cand au fost aproape gata, am luat capacul vasului. Pentru a vedea daca sunt gata
am incercat cu o furculita ca sa vad cat de facuti sunt dovleceii.

Pofta buna!