INGREDIENTE

3 linguri de orez integral
200 ml lapte
2 mere
1/2 lingurita de scortisoara
4 lingurite cu varf de faina
3 lingurite de miez de nuca pisat
1 lingurita de unt

MOD DE PREPARARE

Am lasat la hidratat orezul peste noapte.

Puteti lasa de seara pana dimineata sau macar de dimineata pana dupa-amiaza.

L-am pus la fiert in lapte pentru 30-35 minute.

Verificati sa fie fiert, daca nu mai tineti la foc mic amestecand continuu.

Cand s-a fiert si mai era putin lapte, l-am acoperit si l-am lasat la umflat 15 minute.


In tot acest timp am decojit si razuit merele.

Le-am pus intr-o tigaie si le-am inabusit in sucul propriu pana a scazut zeama.
Le-am amestecat cu jumatate din cantitatea de scortisoara.

Am pregatit apoi crumble-ul, astfel: am pus intr-un vas untul, nuca,scortisoara si faina amestecand continuu din degete, ca si cum framantam si maruntim/faramitam.

Am pus in 2 forme ( puteti pune intr-un vas de yena sau o mica tava) jos patul de orez presat usor cu lingura, apoi marul nivelat frumos si am turnat in ploaie crumble-ul.

Am bagat la cuptor la 180 grade C caldura sus jos fara ventilatie pentru 30 minute.

Puteti servi cu sirop de artar, cu inghetata, crema de vanilie sau simplu.

Pofta buna!