INGREDIENTE
3 linguri de orez integral
200 ml lapte
2 mere
1/2 lingurita de scortisoara
4 lingurite cu varf de faina
3 lingurite de miez de nuca pisat
1 lingurita de unt


MOD DE PREPARARE
Am lasat la hidratat orezul peste noapte.
Puteti lasa de seara pana dimineata sau macar de dimineata pana dupa-amiaza.
L-am pus la fiert in lapte pentru 30-35 minute.
Verificati sa fie fiert, daca nu mai tineti la foc mic amestecand continuu.
Cand s-a fiert si mai era putin lapte, l-am acoperit si l-am lasat la umflat 15 minute.
In tot acest timp am decojit si razuit merele.
Le-am pus intr-o tigaie si le-am inabusit in sucul propriu.
Le-am amestecat cu jumatate din cantitatea de scortisoara.
Am pregatit apoi crumble-ul, astfel: am pus intr-un vas untul, nuca,scortisoara si faina amestecand continuu din degete, ca si cum framantam si maruntim/faramitam.
Am pus in 2 forme ( puteti pune intr-un vas de yena sau o mica tava) jos patul de orez presat usor cu lingura, apoi marul nivelat frumos si am turnat in ploaie crumble-ul.
Am bagat la cuptor la 180 gr pentru 40 minute.
Puteti servi cu sirop de artar, cu inghetata, crema de vanilie sau simplu.
Pofta buna!